Johan van der Kooij 1953
Zelfstandig coach sinds 2002
Trefwoorden: aandacht, rust, helderheid, creativiteit en empathie.

Ik werkte 25 jaar in de theaterwereld. Daarnaast ben ik opgeleid in Transpersoonlijke Psychotherapie, Gestalt-therapie, Karakterstructuren en Systemisch werk.

Theaterwereld

In de theaterwereld zag ik hoe mensen spontaan, creatief en scheppend bezig waren. Ook zag ik hoe werkdruk of hiërarchische verhoudingen dit proces kunnen frustreren. Oude patronen en persoonlijke overtuigingen stonden de ontwikkeling dan meestal in de weg. 

Ontdekking van patronen

Vanuit mijn verlangen om te ontdekken hoe oude patronen inwerken op het hier en nu, volgde ik trainingen en opleidingen. Zo stelde ik mezelf in staat om de conditioneringen van mijn oude denkpatronen en emoties te herkennen en te decoderen.

Oosters en westers denken

Oosterse en westerse denkwijzen vullen elkaar prachtig aan op het gebied van psyche, hart en ziel en zijn terug te vinden in mijn werkwijze. De ziel heeft op mij de een aantrekkingskracht; tegelijk abstract en toch zo aanwezig in onze taal en cultuur.
De ziel is als een vijver, daar moet je in blijven roeren, anders vriest ie dicht…’ Gerrit Komrij

Nieuwe levensfase

Graag geef ik de wijsheid die ik heb opgedaan op mijn route van persoonlijke ontplooiing weer door. Je bent welkom met vragen over je nieuwe levensfase, thema’s rondom je pensioen of veranderingen binnen je werk. 

 

Portret Johan van der Kooij

'De mens is een synthese van eindigheid en oneindigheid.'